Windpark Flevo Ventum overgedragen aan Flevo Ventum B.V.

05 januari 2024 Matthijs Oppenhuizen

In dit nieuwsbericht gaat het over de overdracht van Windpark Flevo Ventum aan Flevo Ventum B.V. en de nieuwe contactgegevens voor omwonenden van Windpark Flevo Ventum.

Windpark Flevo Ventum overgedragen aan Flevo Ventum B.V.
Recent is Windpark Flevo Ventum overgedragen aan Flevo Ventum B.V. Het windpark van vijf windmolens langs de Hoge Vaart is opgeleverd door windmolenfabrikant Vestas en duurzaam energiebedrijf Pure Energie. Pure Energie verzorgde voor Flevo Ventum B.V. de bouwdirectie en het operationeel bouwmanagement. Flevo Ventum B.V. beheert vanaf nu de windmolens zelf.

Flevo Ventum B.V. bestaat uit de aandeelhouders Windshare Groen B.V., Windmolenpark Meeuwentocht B.V. en Holding Vires Venti B.V. Onderdeel van Windplan Groen – waar Windpark Flevo Ventum onderdeel van is – is dat ook inwoners en ondernemers uit het buitengebied die niet zelf een windpark konden ontwikkelen konden meedoen in Windplan Groen. De aandeelhouders van deze drie B.V.’s bestaan uit inwoners en ondernemers die via Windshare hebben mee-geïnvesteerd in Windplan Groen of inwoners en ondernemers die hun bestaande windmolens niet konden vervangen (bijvoorbeeld vanwege ruimtelijke beperkingen als gevolg van Luchthaven Lelystad). Gezamenlijk hebben zij nu alsnog hun eigen windpark van vijf windmolens binnen Windplan Groen. Dit is een van de manieren waarop wordt gezorgd dat zoveel mogelijk inwoners en ondernemers ook de lusten ervaren van de nieuwe windmolens.

Hieronder een foto van een afvaardiging van Pure Energie en het bestuur van Flevo Ventum B.V. op het moment dat Windpark Flevo Ventum werd overgedragen (tekst loopt door onder de foto).

Overdracht aan FV

Nieuwe contactgegevens voor omwonenden Windpark Flevo Ventum
Nu de windmolens zijn overgedragen aan Flevo Ventum B.V., eindigt ook de opdracht van Pure Energie voor de bouw van dit windpark. Het windpark gaat nu de exploitatiefase in. Dat betekent dat omwonenden met vragen, opmerkingen en meldingen over Windpark Flevo Ventum geen contact meer kunnen opnemen met Pure Energie.

Wie een melding heeft over geluid, slagschaduw of obstakelverlichting van Windpark Flevo Ventum, kan het beste het meldingsformulier op de website van Windplan Groen invullen. Klik daarvoor hier. Op deze website ziet u een plattegrond met alle windmolens van Windplan Groen. De windmolens van Flevo Ventum zijn windmolens HVZ 1.11 tot en met HVZ 1.15.

Voor overige vragen of opmerkingen over Windpark Flevo Ventum kan voortaan contact worden opgenomen via secretariaat@flevoventum.nl.

Nieuwsbrief en website over windparken Pure Energie
Op deze website en in onze nieuwsbrief staan vanaf nu geen berichten meer over Windpark Flevo Ventum. De website en nieuwsbrief gaan alleen nog over de windparken Hoge Vaart Zuid, Hondtocht Zuid en Oldebroekertocht die eigendom zijn van Pure Energie. Voor deze drie windparken kunt u wel contact blijven opnemen met Pure Energie, ook in de exploitatiefase. U vindt onze contactgegevens onderaan elke nieuwsbrief en op deze website. Meldingen over geluid, slagschaduw en obstakelverlichting van deze drie windparken kunt u ook het beste indienen via het meldingsformulier van Windplan Groen